62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Petter och Eye N’ I återförenas på låten “Ansvar”


Inför kommande soloalbum.

 

 

I höst väntas Petter släppa ett nytt album, men innan dess så släpper han ytterligare en singel som han har gjort tillsammans med sin radarpartner Eye N’ I. Återigen så har dessa två gamla vänner sammanstrålat och skapat ny musik.

 

Den nya singeln heter “Ansvar” och släpps precis innan rapparens stora sommarturné med Miss Li och Magnus Uggla drar igång. Låten är producerad av Mats “Masaka” Sandahl som bl.a jobbat med Daniela Rathana, Sabina Ddumba, Oskar Linnros och Seinabo Sey. Låten är skriven av Petter och Eye N’ I men även av Mats Sandahl, Myra Granberg, Adéle Cechal och Sami Rekik (SAMI).

 

Om låten säger duon:

 

– Grundidén var att göra en låt som handlade om frigörelse. Jag kan uppleva att vi alla är lite rädda idag för att tappa greppet eller fattningen vilket för mig blev till en text som sen blev till en hel låt om den totala frigörelsen. Där man inte behöver ta ansvar eller ens ha konsekvenstänk. Sen är det svinkul att få göra ännu en låt med min vän den fantastiska Eye N’ I. Vi turnerar även ihop i sommar och den här låten känns perfekt för livesammanhang, säger Petter.

 

– Jag tolkade refrängen tvärtom och skrev en vers om att kämpa emot. En vers om när det börjar vibrera inombords och rastlösheten infinner sig och hur man försöker lura sig själv och leta efter ursäkter för att få gå vilse. Men att istället sitta kvar i båten och bli fri på riktigt, tillägger Eye N’ I.

 

Lyssna själva nedan!

 

 

 

 

Foto: Alfons Ksyt
Omslag: Målat av Petter

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL