Petter firar i år 25 år som artist och efter att ha gjort fem spelningar på Mosebacketerassen i Stockholm släpper han nu jubileumsalbumet “Vart trött sen 98”. 

Albumet beskrivs vara ett tidsdokument med nyversioner, b-sidor, artistsamarbeten och låtar som funnits med men av olika anledningar inte släppts. Ett spann låtskatter från -98 fram till nutid med producenter som bl.a. Thomas Rusiak, Christian Falk, Red Astaire, Collén Filthy, Magnus Lidehäll, Pablo Paz, Simon Superti, Salem Al Fakir, Vincent Pontare. Det bjuds även på spännande artistmöten, bland annat i en nyversion av ”Längesen” med Simon Superti, “Barolo” med David Jassy och redan släppta “Tar det tillbaka igen” med ADAAM. På skivan hörs även låtar med Chords, Ison & Fille, Daniel Adams-Ray och hans fru och livskamrat Michaela Fröstad.

Inför releasen av sitt 16:e album reflekterar Petter i samband med releasen:
“Jag minns att jag var glad över att få göra en skiva bara, jag minns att jag vägrade ta taxi till intervjuer som skivbolaget bokade eftersom jag var rädd att vara en kostnad eller börda för bolaget och allt jag ville där och då var att göra en ny skiva. Så jag gick överallt. Här är jag nu 16 album och 25 år senare. Finns mycket att säga, berätta men det gör jag inte här just nu. Jag vill dock passa på att från botten av mitt hjärta tacka alla inblandade i den här senaste skivan. Tack för era bidrag. Det betyder mycket för mig. Alla ni som gästar, producerat, mixat, masterat och arbetat skivan osv. Och jätteviktigt, tack alla ni som lyssnat på musiken, gått på konserter genom åren. Tusen tack. Utan er hade det här aldrig gått.”

Petter skriver vidare:
“Den här skivan är likt en dagbok från 1997 fram tills idag. Det är olika nedslag vid olika tidpunkter under alla dessa år. Jag kommer att berätta mer om varje låt och dess bakgrund under de kommande dagarna.”

Lyssna nedan!

Foto: Ea Czyz