Petter bjuder på en nya singeln ”Förutom dig” – om minnen, vänskap och kärlek


 

 

Petter bjuder inför sommaren på en ny singel med sommarvibbar, en låt med personlig anknytning till västkusten där han ofta tar sin tillflykt och spenderade barndomens somrar. Låten “Förutom dig” är baserad på en sampling av Björn Olssons ”Bohuslän” och är skriven av Petter, Sami Rekik och Charlie Bernardo, med produktion av den sistnämnde. I ett pressutskick beskriver Petter bakgrunden:

 

“Jag hade en period förra sommaren då jag och min son lyssnade konstant på Björn Olssons låt ”Bohuslän”. Samtidigt fick vi några otroligt fina minnen vilket gjorde att jag inte kunde sluta lyssna på musiken så jag ringde Björn hösten 2020 och frågade om jag fick göra en NY låt av det. Han blev väldigt glad. Jag hade precis byggt klart min första egna studio och det här var min första låt jag spelade in i den studion. Inte bara musiken, men också texten och känslan i helheten betyder så otroligt mycket för mig. Det är en låt som jag har längtat efter att få släppa och nu äntligen får den se ljuset. Det är en sång om minnen, vänskap och kärlek. Det som också blev ett nytt steg för mig var att jag sjunger på låten. Den är helt klart annorlunda för mig och en väldigt ny värld.”

 

 

Petter gav sig även i kast med visualisera låten och göra sin första musikvideo på över åtta år. Kontentan blev att förverkliga drömmen att köra båt från Stockholm till Kosteröarna, som han kallar ”Min plats på jorden”.

 

“Det här är en drömresa jag haft sen jag var runt 20 år gammal. Nu blev den sann och hela känslan var en sorts ensamhet men att mina bästa vänner ansluter längst resan. Det var på riktigt ett äventyr och en rejäl utmaning. Speciellt att korsa Hanöbukten i hård sydlig vind. Eller känslan av att se fyrarna på Ursholmen, Sveriges västligaste ö grupp Kosteröarna när vi närmade oss målet. Under resans gång dokumenterades allt och en musikvideo spelades in och jag döpte min båt till “Förutom dig.”

 

 

 

 

Foto: Ea CzyzPublicerat:
RedaktionenNULL