Göteborgaren blir först ut på nya etiketten Island Records Sweden.

23-årige Petrus från Göteborg är tillbaka med årets första singelsläpp, “1000 Skäl Att Fira”. Låten är producerad av Hofmästarn och i ett utskick berättar Petrus om bakgrunden till låten:

”Förra året blev min mamma väldigt sjuk och var nära på att gå bort. Hon blev tack och lov bättre efter ett tag, och efter den här händelsen blev det väldigt tydligt för mig hur mycket saker jag har i mitt liv som betyder nått. Vänner, familj och hälsa. Sånna saker som verkligen är värda att fira.”

Denna singel blir även första releasen på nystartade Island Records Sweden. Lanseringen av den legendariska Island-etiketten är en del av Universal Music Swedens nysatsning på svenska akter och kommer att drivas av Jens Malmlöf, Kristian Riffo och Christoffer Silverberg. Trion har samarbetat tidigare, framförallt kring artister som Jireel och Kaliffa. Island Records Sweden flyttat in i den forna Capitol-studion vid Nytorget i Stockholm vilket kommer att vara basen för verksamheten. Island Records Sweden inleder 2021 med sju artister som är knutna till bolaget. I Stockholm har Reyn, Hanna Ferm, Mack Beats och nykomlingarna Imm4nuel och Malik Dalasi sin bas. Göteborgbaserade bolaget Same Plate Music är även knutna till Island med artisterna Petrus och Slim Prince.