Under påskhelgen har det som vanligt varit långledigt, men det har inte hindrat artister från att släppa ny musik. Här nedan kommer en sammanfattning av helgens släpp.

Cleo har tillsammans med Erik Henebratt och Academics släppt lös den finkänsliga låten “Älska nån”, som kunde höras redan i vintras när den premiärspelades live på Musikhjälpen. Låten verkar vara en lös singel som knappt var tänkt att släppas, enligt ett känslosamt meddelande från Cleo på sociala medier:

Jag ska vara ärlig. Det känns svårt att släppa den här låten. För den har kommit å betyda så mycket för mig. @erikhenebratt har varit en artist vars musik tröstat mig, byggt mig i hjärtat och funnits där som ett stöd i sjukt många stunder. Så hördes vi på insta under en period då jag va på en riktigt dålig plats, fast och låst i mig själv. Vi bestämde oss för att leka fram något bara för att det va kul å vi såg upp till varandra. Inte för att prestera något som skulle bli något som skulle va något. Jag minns att jag grät när jag skrev texten , inte pga topicen utan att jag ens skrev. Att jag skrev och njöt av det, som det va förut. Sen producerade @alexanderjuneblad låten med sån respekt och kärlek som bara han kan göra. Av alla musiker jag jobbat med finns ingen som kan se och förstå en som han gör. Du har alltid velat bygga och ge liv till det som finns inuti, som man annars inte så lätt vågar visa. Den här låten är den finaste låten jag vet. Jag har aldrig lyssnat så mycket på en låt jag själv är med på som den här:) jag är rädd för att släppa den, för då kanske den förändras hos mig. När världen kan bedöma och göra den till sin. Men jag hatar att va rädd för grejer. Så vi kör. Tack Erik för att du räddade mig ur en mörk plats och tack Alexander för att du alltid så länge jag känt och fått göra musik med dig tagit fram det ljusa och varma i mig. In på Spotify och vårmys till långfredagens sorgligaste låt?Länk i bio. Magicover: @simon_lundgren

Ett inlägg delat av CLEO ? (@cleomissaoui)

Random Bastards-kollegan Gonza-Ra har även han släppt ny musik. Den nya singeln “¿HEM?” är första släppet ut från kollektivets “Storspovsmånad” som man kan läsa om i Kingsize Magazines papperstidning.

Parham släpper sitt tredje album på fredag och under helgen kom sista singeln inför det – “Alla här”.

Frej Larsson har även han hunnit med att släppa musik, mitt emellan rättegångar och strul med lagen.

Lilleman släppte nyligen singeln “Lyckas” och följer upp med Kristian Florea-gästande “Aldrig nöjd”.

Tjuvjakt-medlemmen Olle Grafström har också en solokarriär som nu kulminerat i debutalbumet “Olles magasin”. Albumet gästas av Åke Olofsson och Alexander “Academics” Juneblad.

Dree Low släppte nyligen den andra singeln, “Långt ifrån samma”, från det kommande debutalbumet “För laxen”. Nu bjuder han på musikvideon till låten. Produktion av Hasti B.

24K, bekant från Kartellen, har släppt nya musikvideon “Drama i mitt block”.

På annandag påsk bjöd Yasin The Don även på nya musikvideon “Chicago (STOCKHOLMCITY)”