Det har snart gått fyra år sedan Parham släppte sin senaste EP ”Vårt paradis”. Däremellan har han bland annat tagit steget in på scenerna på Dramaten och Göteborgs Stadsteater med uppsättningen “Tillbaka till Reims”. Nu gör han comeback på den svenska musikscenen med albumet ”Lev Länge”.

Albumet handlar till stor del om om observationer som Parham gjort under sin tid ifrån rampljuset, där han berättar om att han kommit till insikt om hur han vill leva sitt liv och skapa sin musik. Det är också hans soundmässigt mest varierade skiva. Det innehåller influenser från allt från rockballader och dansspår till trance och baile-funk.

”Jag försöker bjuda på lite historier i vanlig ordning men framför allt ha kul rent musikaliskt och prova på nya saker genremässigt.”

I februari i år prydde Parham omslaget till Kingsize #1 2023 och i omslagsintervjun berättade han om hur hans nya insikter på musiken och livet i stort har påverkat skapandeprocessen med ”Lev länge”:

– Jag skriver fortfarande om sånt som har hänt innan men med nya insikter och perspektiv, så på det sättet utgår plattan från platsen jag är på nu. Ibland ser man saker klarare i efterhand och hittar nya sätt att skriva texter om sånt som hände för länge sedan.

Albumet innehåller de tidigare släppta singlarna ”Poppade en till”, ”Dum i huvudet” och ”Som en sång”. Lyssna här:

Foto: Adrian Wretljung / Sony Music Sweden