5f2d30fa05d9010e180815f2
Panetoz släpper nya singeln “Öppna din dörr (säg att du vill ha mig här)”


Imorgon lördag uppträder Panetoz med låten i Moraeus med mera i SVT.

 

 

I våras lanserade Panetoz musikhögtiden “Maj Life” och släppte en ny låt varje fredag under hela maj. Under sommaren var de ute på en Sverigeturné och besökte bland annat Allsång på Skansen där de fick publiken att dansa limbo. Nu är bandet tillbaka med sin femte singel på ett halvår – “Öppna din dörr (säg att du vill ha mig här)”.

 

– Låten skapades under en session med Mats Lie Skåre. Som vanligt så hade vi en härlig stämning i studion. Idéerna bara flög runt och vi landade i idéen att göra en låt som berör alla människors hjärtan, berättar Pa Modou Badjie.

 

“Öppna din dörr (säg att du vill ha mig här)” lånar sin hook från Tommy Nilssons låt från 1994, men har ett helt annat sound. Den skrevs i samband med flyktingvågen 2015 och tar upp vikten av att vi människor släpper in varandra i både samhället och våra liv.

 

– Det handlar om öppenhet. Att öppna sitt hjärta för allt gott livet har att ge, för medmänsklighet och allas lika värde. Det är viktigt eftersom samhället blir bättre om folk runt omkring mår bra. Människor kommer närmare varandra och alla känner sig delaktiga. Sist, men inte minst, blir festen ännu fetare, säger Pa Modou Badjie.

 

Panetoz är kända för sina glädjesprudlande livespelningar som får igång publiken och imorgon kl 20:00 visas deras uppträdande hos Moraeus med mera på SVT.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL