62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Oskar Linnros avslöjar ny albumrelease till november


 

 

Tidigare under året har Oskar Linnros släppt delar av sitt kommande album i omgångar och i november månad sluts cirkeln när hela den kommande skivan ska släppas. Titeln är “Väntar På En Ängel”, något han berättar om i Spotify-spellistan “This Is: Oskar Linnros”. I denna podcastliknande spellista berättar Linnros även om minnen från karriären tillsammans med musikerkollegan Magnus Lidehäll; Snooks första inspelningar till solokarriären och det nya albumet. Han beskriver bland annat arbetet med det nya albumet:

 

“Jag gick till studion en dag för typ 3,5-4 år sedan, och hade gjort några ackord, nån liten trumtakt typ och så gick jag in i mitt mickbås och sjöng i falsett, vilket jag inte brukar göra, och så råkade jag sjunga orden ”väntar på en ängel”. Snabbt blev den låten på nåt sätt en beskrivning av hur jag kände, mina absolut mörkaste känslor kanske. En låt som handlade om samhället i stort, känslan i samtiden, men lika mycket handlade om en parrelation. Det fanns nånting som jag tyckte var mäktigt med att en låt kunde handla om båda dom sakerna och ändå rymmas i samma känsla (…) Och eftersom jag kände att just den här låten var så viktig för mig, sammanfattade vad jag ville så säga så mycket, och jag tyckte också att den var så jävla bra helt enkelt. Så bestämde jag mig för att inte släppa ett album på ett traditionellt sätt där alla låtar kommer samtidigt, utan där jag ville låta folk få fokusera på några få låtar först. Det första släppet skulle heta ”Väntar”. Sen så ville jag också att artworket från ”Väntar” skulle utvecklas till ”Väntar på en” så att man egentligen skulle få albumet i tre delar – rent artworkmässigt, rent känslomässigt och rent innehållsmässigt med antalet låtar och sådär.”

 

 

Oskar Linnros berättar även om Snook-samarbetet med Afasi och Filthy och “1990 nånting” kom till:

 

“Vi hade spelat in massa låtar hela helgen hemma hos Magnus mamma och pappa. Jag och Daniel skulle åka hem till Stockholm och hade skitbråttom till tåget. “1990 nånting” hade precis börjat göras och det var stressigt att få ihop verser. De som har hört den låten kan märka väl att min första vers är extremt kort och det beror på att jag skulle hinna med tåget. På ett sätt är den låten anledningen till att vi båda håller på fortfarande idag. Det var en av de kanske 30 mest spelade låtarna det året på radio, under en period där man absolut inte hade råd att betala hyra eller gå ut att äta mer än på McDonalds. Den tände en helt annan publik än vad vi båda hade haft tidigare. En låt som spelades på förfester runtom i hela Sverige och som många kunde relatera till, inte bara folk som gillade komplicerade rim.”

 

 

 

 

 

 

Lyssna på “This is: Oskar Linnros” med Magnus Lidehäll:

 

 

 

Foto: Gustav WikingPublicerat:
RedaktionenNULL