Göteborg-fostrade rapparen OG Bella är aktuell med ett nytt EP-projekt, i samarbete med Malmöbaserade producenten Slackin Beats. Skivan beskrivs ha en “genrebrytande identitet”, med influenser från rap, indie electronic, garage och downtempo. EP:n gästas av Broder John, JËLLY, Ikhana och AYLA. I ett pressutskick beskrivs projektet med följande ord:

“Narrativet sträcker sig från en dyster och uppgiven plats till ett alltmer hoppfullt tillstånd. Lyssnar får följa med i progressionen av en ambivalent och sårbar resa i en relation som rör sig från TVIVEL till TILLIT…”

I aprilnumret av Kingsize Magazine intervjuades OG Bella och hon berättade då att litteraturen inspirerar henne till att skriva musik:

– Ska jag vara ärlig så inspireras jag till att skapa mycket mer av litteratur än av musik. Mitt största fokus ligger alltid på texten så att läsa gripande formuleringar tänder en mycket större eld i mig än att höra dom fetaste beatsen. Men gällande musik så går jag just nu i gång på Corbin, Lykke Li, Skander, Jessie Reyez, Araya för att nämna några. Jag lyssnade jävligt mycket på Eminem när jag växte upp också, han var typ hela min värld haha. Och det tror jag verkligen har satt sin prägel på mig eftersom han skrev extremt självutlämnande och transparenta texter som inte sällan var mörka. Sen måste jag säga att min flickvän är min musa så jag kan inte prata om inspiration utan att nämna henne.

Läs hela intervjun här!