Det har gått snart sju år sedan ODZ släppte EP:n ”Dom kallar oss ODZ”, inspirerad av Stefan Jarls klassiska kultdokumentär ”Dom kallar oss Mods”. Nu släpper Stockholmsgruppen albumet ”Ett anständigt liv”, med en titel plockad från Jarls uppföljare med samma namn. I en promovideo säger gruppen:

”Med den här andra skivan som kommer efter ”Dom kallar oss ODZ”. När vi har släppt den kommer man få en större bild av vad vi höll på med då.”

På ”Dom kallar oss ODZ” refererade ODZ till 60-talsdokumentären och jämförde sig själva och sina fans (zubbis) med dåtidens mods. På uppföljaren får vi återigen följa med dem på en resa kantad av fest, missbruk och ångest, men också av all nyfunnen framgång sedan EP:n släpptes 2016. Albumet är producerat av Young Earth Sauce och Azide, med ett par låtar som är producerade av ODZ själva.

På ”Ett anständigt liv” tacklar de, förutom droger och fest också politiska frågor samtidigt som de bjuder på ännu fler referenser till Stefan Jarls dokumentärtriologi.

Efter skivsläppet åker ODZ på en Sverigeturné med stopp på bland annat Brännbollsyran i Umeå, One Wknd Festival i Karlshamn och Hugo Parkfestival i Norrköping.

Foto: Pressbild