lani-mo-perspektiv-S
Ny musikvideo av Lani Mo med Myrna – “Perspektiv”


 

 

Tidigare i veckan kunde vi meddela att Lani Mo kommer fortsätta arbeta med Matte Calistes etikett Stadsbild, nu i samarbete med Svenska Inspelningar/Universal. Första släppet blir singeln “Perspektiv” med gästande Myrna.

 

Singeln “Perspektiv” tar upp kriminaliteten som skapar rubriker i Göteborg och på många andra håll i landet men Lani väljer oväntat att betrakta allt från de anhörigas perspektiv. Låten är producerad av Matte Caliste och video regisserad av Ali Mermachi.

 

 

 

 

 

Via sociala medier skriver Lani tankeväckande om bakgrunden till låten och dess budskap vilket sätter ljus på de tragiska händelser som utspelade sig i Göteborg häromdagen då två personer avled och ett tiotal skadades efter en skjutning i Biskopsgården:

 

“Vi ser dem i media, unga män som gjort sig skyldiga till bankrån, värdetransportrån, skjutningar, narkotikahandel. Vi läser om vittnen och poliser. Vi läser om experter, kriminologer och civila människor som berättar om sin rädsla för vad staden håller på att bli. Vi läser kartläggningar om gäng och sakkunnigas utlåtanden om stadsdelar i riskzonen och om dessa unga män. Vi läser om drabbade och brottsoffer.
Men vi läser inte om de bortglömda offren. Bakom varje sådan ung man finns det en familj, som inte bara blivit offer denna gång utan som varit det sedan det började gå snett och som kommer fortsätta vara det efter att rampljuset flyttats till nästa unga man.
Vi läser inte om föräldrarna som jobbar dubbla jobb för att ge sina barn bättre möjligheter i ett nytt land, om dessa barn som i inte vill se sina föräldrar slita och som i sin desperation väljer den snabba vägen.
Kalla nätter. Korta kodade samtal i olika mobiltelefoner. Frustration som tas ut på någon som kritat utan att betala tillbaka. Sömnsvårigheter, ånger, paranoia.
Föräldrars tårar av oro och vanmakt vid köksbordet.
Obesvarade samtal, sms utan respons, “vart är du?” “när kommer du hem?” “Polisen var här igen, jag orkar inte längre”.
Familjer i splittring.
Låten är inspirerad av egna erfarenheter, av vänner i min närhet och mitt eget område, men skulle lika gärna kunna handla om någon av dessa unga män som vi läser om.
Det här är inte mitt perspektiv, det här är vårt perspektiv.”

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL