Nu släpps fyra debutsinglar från årets Nästa Nivå-deltagare


Beni Hana och Niklas Jeng är först ut.

 

 

I årets talangtävling Nästa Nivå var Erik Lundin, Cherrie, Dani M och Lamix mentorer för fyra utvalda deltagare och nu avrundas projektet med debutsingel-releaser från samtliga deltagare. Först ut är Beni Hana och Niklas Jeng. Släppen beskrivs i ett pressmeddelande med orden:

 

“Låtarna bär på moderna kärleksbudskap med en laid back ärlighet, sköna beats som personifierar varje enskild artist och politiskt mod och samtidslyrik. De låter oss förstå att Sverige fått fyra nya hiphop-artister att förvänta riktigt bra musik ifrån.”

 

Beni Hana, eller Benjamin Eriksson som han egentligen heter, är 20 år från Östersund. Under Nästa Nivå hade han Lamix som coach. Låten ”Änglar” berättar historien om ung rebellisk kärlek med ett tydligt “fuck alla andra”-budskap.

 

Niklas Jeng är 25 år från Hallunda i Stockholm. ”Mitt hjärta sjunger” är inte bara ett exempel på moderna kärleksuttryck utan också på att Niklas Jeng är en artist som vågar blanda trallvänlig pop med rap och tunga beats. Under projektet hade han Dani M som coach.

 

Låtarna finns nu tillgängliga och på fredag släpper de två andra deltagarna, Anna Rällsjö och Ramona Abbasi, sina låtar “How Does It Feel?” och “1851”. Samtliga artister uppträdde i somras på Way Out West och Red Bull har utlovat en stor releasefest i samband med släppen.

 

För att lära känna deltagarna och se hur låtarna jobbats fram i Reb Bull Studios i London, med producenter som Nisj, Pablo Paz och Amr Badr – se samtliga avsnitt av webb-serien HÄR!

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenAdvertisement
NULL