Nomad, Simon Emanuel och More 10 ger ut gemensamma albumet “Den Stora Duken” 

 

Idag får vi ett riktigt intressant projekt för hiphopkonnässörer då Simon Emanuel, Nomad och More 10 teamar upp för det gemensamma albumet “Den stora duken”. Albumet sägs ha en ljudbild som kombinerar “grekiska cikador, Eva ‘Evita’ Peróns sista tal, italienska racerbilar och The Tony Awards med ett manus späckat med idel film- och Sopranosreferenser”.

 

Skivan blir resultatet av fyra tidigare singlar som släppts under fjolåret och 2021; “Cappuccino”, “Zenit”, “Testarossa” och “Smycken ute (Bobby Bacala)”.

 

Simon Emanuel är som bekant en av originalmedlemmarna i legendariska Hemmalaget och har sju soloalbum i ryggsäcken, varav det senaste (“Låt det bli vackert”) släpptes i fjol. Nomad, tidigare medlem i zebramönstrade gruppen Som Fan, släppte också sitt debutalbum ”Blåser på stormen” 2020. More 10 har varit producent och DJ i över 25 år och har samarbetat med bl.a. Chords, Ivory och Lazee.

 

För den visuella paketeringen av projektet så har trion teamat upp med Youssef “Headmakebook” Lehnin som producerat dokumentärer och musikvideos åt bl.a. Griselda Records, T-Pain och Revolt TV.

 

Lyssna på “Den stora duken” nedan.

 

 

 

 

Foto: Youssef “Headmakebook” Lehnin
Omslag: Hötorgskonst

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL