62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Nipsey Hussle och Jay-Z samarbetar på soundtrack till “Judas and the Black Messiah”


Se klipp och låtlista här – med akter som Rakim, A$AP Rocky och Nas.

 

 

Nu står det klart att Jay-Z och Nipsey Hussle gör sitt första samarbete på låten “What It Feels Like” – tagen från soundtracket till filmen “Judas and the Black Messiah”. Den efterlängtade filmen, med LaKeith Stanfield och Daniel Kaluuya i huvudrollerna, kommer dessutom innehålla låtar med bland andra Rakim, A$AP Rocky och Nas. Exekutiva producenter är Hit-Boy, Dash Sherrod, “Black Panther”-regissören Ryan Coogler och Archie Davis.

 

 

Trots att Hov öppet stöttat Nipsey och hans företaganden och att de båda haft en gemensam respekt för varandra, blir det rapparnas första samarbete på en låt. Att de båda medverkar är också passande då Nipsey, precis som Fred Hampton, blev sviken av en kollega medan Jay-Z är född på samma dag som Svarta Pantrarna-ikonen mördades.

 

Tillsammans med soundtracket har Warner Bros. Pictures även delat med sig av en ny trailer för filmen där Nipsey och Hovs låt spelas.

 

 

 

 

En som dock inte varit lika imponerad av filmen och dess porträttering av händelserna kring Fred Hampton och hans kollega, tillika FBI-informatören, William O’Neal är rapparen NoName. Enligt egen utsago ska hon ha tackat nej till att medverka på låten “Plead The .45th” med Smino och Saba.

 

 

“Judas and the Black Messiah” får premiär på biografer i USA samt HBO Max på fredag den 12 februari och förhoppningsvis även i Sverige inom kort. Under helgen släpptes även en “interaktiv visuell albumupplevelse” för att fira Nipseys mixtape “The Marathon”. Läs mer och se här.

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av ℝ?ⓟ???? (@rapsody)

 

 

Foto: Jimmy Fontaine / Warner Bros. Pictures

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL