Nas bjuder på ny låt och vers i samband med 25-årsjubileum för “It Was Written”


 

 

I fredags, den 2 juli 2021, var det exakt 25 år sedan Nas släppte sin framgångsrika uppföljare till “Illmatic” – det andra studioalbumet “It Was Written”. För att fira milstolpen bjöd Queensbridge-rapparen och Sony Music på en utökad version av skivan, bestående av bonuslåten “Silent Murder” (som endast släpptes på CD och kassett) och en bonusvers på spåret “Street Dreams”. De övriga 14 låtarna är i exakt samma ordning som i originalupplagan.

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Nasir Jones (@nas)

 

 

Albumet, alltså släpptes den 2 juli 1996, vägleddes av singlarna “If I Ruled The World (Imagine That)” med Lauryn Hill och just “Street Dreams”. Det är än idag Nas mest sålda album och fick nyligen ett 3x-platinacertifikat av RIAA. Medan hans i många ögon mest klassiska album, debuten “Illmatic”, landade på Billboards tolfteplats debuterade “It Was Written” som nummer ett.

 

I samband med jubileumet har också musikvideorna till “If I Ruled The World (Imagine That)” och “Street Dreams” uppgraderats till HD-videos på YouTube.

 

Se och lyssna nedan! Förra veckan släppte Nas även en nyversion av 28 år gamla spåret “Life Is Like A Dice Game” med Cordae och Freddie Gibbs.

 

 

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL