I november förra året släppte gruppen Movits! sitt senaste album “V:I”, där man i samband med släppet åkte ut på turné och var med i Kingsize Magazine #3 med en lång intervju om karriären och skivan. I början av mars kom senaste singeln “Himlen faller ner” tillsammans med kollegan Zacke, som blev det första smakprovet från nästa skiva “V:II” som tillsammans utgör ett dubbelalbum. Den 31:a maj kommer det i sin helhet.

Nu teamar man upp med en annan grupp, nämligen Tjuvjakt. Till skillnad från Movits! har kollektivet legat ganska lågt sedan man släppte låten “Vårt år” tillsammans med popgruppen estrad. Det nya samarbetet är betitlat “Sodavatten” och bjuder på en hybrid av popmelodier och bombastiska blåsarrangemang.

Både Movits! och Tjuvjakt uppträder i sommar på Gröna lund, den 22:a augusti respektive 14:e juni. De förstnämnda är dessutom just nu ute på vårturné i Sverige, Norge och Danmark. Se städer och datum HÄR och lyssna på den nya singeln nedan.

Det kändes som att detta samarbete var på tiden va? Med Movits! säregna blåsarrangemang och Johan Rensfeldts karaktäristiska rap i kombination med Tjuvjakts poppiga melodier utgör “Sodavatten” en härligt nostalgisk sommarlåt som säkerligen kan locka en större del musiklyssnare.

/Malkolm Landréus