Trion bestående av Mapei, Thomas Rusiak och Fredrik Okazaki.

Idag släpper den nya trion MOR två-spårssingeln “Cool It” på Stockholms-labeln Paalsund. Låtarna följer upp deras debutsingel “Spitfire” som släpptes tidigare i oktober och som fick ett överväldigande mottagande av kritiker och lyssnare. Och kanske är det inte så överraskande, då MOR består av Grammis-nominerade Mapei – som nyligen samplades av Kanye West på albumet “Donda” – den legendariske hiphop-producenten Thomas Rusiak och Fredrik Okazaki, som samarbetat med bland andra Robyn, Yung Lean och FKA Twigs.

“Cool It” illustrerar Mapeis besvikelse över klubbandet genom åren, en reflektion över hur hon sedan dess har dragit sig tillbaka från den festande livsstilen. Låten kommer tillsammans med “Time of Year” och på båda spåren är Mapeis röst den röda tråden i kombination med Okazakis och Rusiaks produktion som den saknade länken mellan afrobeats och alt/drömpop.

– Med “Cool It” vill vi förmedla känslan av när du är på dejt, och den tar dig med storm. Alla dina trauman, osäkerheter och brister är dolda, tills du befinner dig i ett kaotiskt, rörigt sex-månaders förhållande, som är då värt att jobba på, säger trion i ett pressmeddelande.

Under våren väntas de släppa ett debutalbum tillsammans, men tills dess – lyssna på “Cool It” och “Time of Year” nedan!

Foto: Fredrik Laihonen