Mike Diggler aktuell med “Privilegium EP” – se musikvideo till titelspåret!


 

 

Mike Diggler gick tidigare under namnet BURN och släppte uteslutande engelskspråkiga låtar med bandet The Drop Theory. I mars kom solodebuten “Privilegium EP” och nu bjuder han på musikvideo till titelspåret.

 

 

 

 

Mike Diggler uttalar sig själv om EP:n:

 

“Privilegium EP handlar inte bara om den strukturella förmånen att ha ljust hår och blå ögon i vårt land, utan också om det oförtjänta försprång vi ”riktiga” svenskar har i livet. Jag pratar främst om min egen generation, medelklassens 80-talister med kontorsarbetande föräldrar som tog oss på solsemester varje sommar under vår uppväxt. Vi trettio-nånting-barn som allt för ofta glömmer bort de människor som försummades av samma system som vi gynnades av. De som blev kvar. De som aldrig fick samma möjligheter. Den diskrepansen i vår demokratiska välfärd glömmer vi gärna att prata om, den är obekväm, och den påverkar nästan aldrig oss negativt, därför är nog eskapismen så populär. Så när vi sitter i våra kontorslandskap, åker till New York på weekends och letar drömlägenheter på Hemnet, då hoppas jag att de här projektet väcker någonting. När vi sedan konsumerar våra droger från orten på innerstans nattklubbar och samtidigt låter bli att tänka på de institutionella silverskedar som serverat oss vår behagliga tillvaro, då hoppas jag Privilegium EP spräcker den vita innerstadsbubblan som en spetsig nål. Ett samhälle fyllt med orättvisor och utanförskap kan aldrig förändras om inte de som gynnas av ett sådant samhälle erkänner sitt oförtjänta privilegium.”

 

“Privilegium EP” är producerad av Daniel Gyllander, KeKe med K och Maad Phonics och gästas av Daniel Gustafsson och Natalia Cavalheiro. Musikkollektivet The Drop Theory står bakom släppet som är Mike Diggler första officiella album som soloartist.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenAdvertisement
NULL