Se även visuals till samtliga albumspåren från utställningen "Uppfinn Nått Eller Dö" av Niceguzz.

Max Perkele (tidigare Max Peezay) är tillbaka med ny musik för första gången sedan 2012. På sitt fjärde soloalbum tar den forne Fjärde Världen-medlemmen ett steg i en helt ny och oväntad riktning – mot lyckan. De aggressiva samtidssågningarna på föregångarna har på nya skivan “When Keepin It Real Goes Wrong” fått sällskap av betydligt hoppfullare berättelser om kreativitet, gemenskap och om att omfamna nörden inom sig. Och utmaningen är större än någonsin, för det är aldrig bekvämt att vara sann mot sig själv.

– Präglad av misär underskattade jag min rätt till lycka, berättar Max Perkele när han i ett pressmeddelande förklarar tankegångarna som lett fram till albumet “When Keepin It Real Goes Wrong”.

– Jag har känt ett enormt behov av att nyansera det jag hittills kommunicerat i mina texter. Jag har länge skrivit om orättvisor och allt som inte fungerar, det har byggt upp en enorm hunger att få ge ett konstruktivt perspektiv också, säger Max Perkele.

“When Keepin It Real Goes Wrong” utgår från frågeställningen “vad är lycka?”. Svaret Max Perkele kommit fram till är att lycka handlar om att verka i gemenskap:

– Det jag kom fram till är att det inte spelar roll vad en gör, det viktiga är ATT en gör. När man verkar tillsammans med andra uppstår en känsla av gemenskap, sammanhang och lycka, även om det kanske bara är för stunden är det avgörande för den energin du utstrålar som människa.

Känslan av gemenskap och sammanhang har varit en röd tråd under skapandeprocessen av “When Keepin It Real Goes Wrong”. Under de tre år som det tagit att producera och skriva albumet har Max Perkele jobbat nära producenterna Flamin (Rollin G) och Juuso Pikanen (Pikanen Beats) och alla de gästartister som besökt mickbåset i den egenbyggda nya studio DeLyx i Fruängen.

“When Keepin It Real Goes Wrong” släpps den idag den 1:a januari 2017. Omslaget till albumet är en del av konstverket “Uppfinn nåt eller dö” av konstnären Niceguzz. Se videoklipp till albumspåren nedan och via Niceguzz.com

65546e0a53c940223e0b0eb4