Mapei-press-2019-S
Mapei släpper första singeln från kommande album


Åker även ut på höstturné – se städer och datum!

 

 

Det har gått fyra år sedan Mapei, född Jacqueline Mapei Cummings, släppte debutalbumet “Hey Hey”. Sedan dess har den svensk-amerikanska artisten medverkat olika projekt, däribland “Feel About You” med Silk City bestående av Diplo och Mark Ronson.

 

 

I höst är det äntligen dags för Mapei att släppa sitt andra album, som ska förmedla “self-empowerment”. Det nya albumet och en film, betitlad “Sensory Overload” planeras att släppas i oktober. Skivan hämtar bland annat inspiration från karibiska nätter på ön Bequia, men även från hennes mormor, som hälsar på henne i hennes drömmar.

 

“Just nu lever vi i en väldigt politisk tid, vilket har förvärrats som resultat av den digitala era vi befinner oss i. Däremot ser jag också de positiva förändringarna som sker. Tack vare sociala medier, så enas människor på ett sätt vi aldrig sett förut. Det handlar om att lyfta upp varandra, samtidigt som vi lär oss av varandra. Jag ser det, och det ger mig hopp om att vi kan uppmuntra varandra till att acceptera varandra och låta oss vara som vi är”.

 

 

Den första singeln från det kommande albumprojektet, “Rise Up”, släpps idag. Mapei beskriver själv låten som “knytbatik och vågor, 70-tals influenser, och lite, lite afrobeat”. I ett pressutskick säger hon vidare:

 


“I “Rise Up” ville jag fånga den där amerikanska själen som fanns under 1970-talet.Låten kom till mig från ingenstans, när jag var ute och skrev i Los Angeles. Jag började sjunga “Rise Up” för mig själv, vilket sen omvandlades till ett taktfast ropande. Därefter tog det bara två timmar tills låten färdigställdes i studion. Låten handlar om vänskap samt om att röra sig mot positivitet. I verserna, är det nästan som att jag kanaliserar min egna farbror som ger mig råd. Texterna är ämnade att driva en framåt mot rätt riktning”.

 

“Jag tackar alla som som varit med mig på denna resa. Sakta men säkert vågar jag öppna upp mig i min musik. På sätt och vis, har mitt liv blivit ett konstverk”.

 

 

 

Mapei gör även ett antal spelningar på sensommaren. Se datum och städer:

 

20:e september – Babel, Malmö
21:a september – Pustervik, Göteborg
2:a oktober – Nalen, Stockholm

 

Biljetter via luger.se/mapei

 

 

 

Kolla in teaser på singeln “Rise Up”. Lyssna nedan!

 

 

 

 

Foto: Press / Amuse

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL