Idag står det klart att rapparen, sångerskan och låtskrivarn Mapei teamar upp med veteranen Thomas Rusiak och producenten Fredrik Okazaki för att bilda den nya trion MOR. Enligt ett pressmeddelande startade samarbetet när de två sistnämnda skulle skapa musik till Mapeis kommande album, vilket istället mynnade ut i en helt ny konstellation.

– Jag och Mapei har i över 10 års tid sagt att vi borde jobba ihop men har aldrig kommit till skott. Har alltid älskat att jobba med Fredrik så när vi tre fick möjlighet att teama upp klickade vi klockrent! Efter bara en handfull sessions kom förslaget att vi borde bilda ett band och MOR föddes! Jag är djupt hedrad över att få skapa musik med dessa två genier, säger Rusiak.

På första singeln “Spitfire”, som släpps idag, hör vi Mapei på råare sätt än det vi gjort oss vana vid de senaste åren. Låten är en relevant påminnelse om att vara snällare mot sig själv.

– Den här låten påminner mig om att det är sunt att älska sig själv. Också trevligt när andra är med. Som ett rally, säger Mapei.

Just denna låt fick dock sin start för flera år sedan.

– Grunden för Spitfire är från en gammal skiss jag gjorde 2015. Jag spelade det för Jackie (Mapei, reds anm) och, som hon alltid gör, freestylade och skapade hon något magiskt. Jag och Thomas kokade sedan ner det som rann ut… först tyckte vi att det var färdigt med att bara ha harpa och keyboard, men beslutade så småningom att låten förtjänar något speciellt, så vi anlitade en fullstor stråkorkester. Den här låten betyder allt för mig. MOR är det bästa jag någonsin skapat musikaliskt och jag är så stolt över att släppa denna helt fantastiska låt som det första världen kommer att höra från MOR, säger Fredrik Okazaki.

“Spitfire” släpps idag tillsammans med spåret “Ponys” via den Stockholmsbaserade labeln PAALSUND. Ett fullängdsalbum från MOR väntas släppas våren 2022.

Foto: Camilla Cherry