5ebe5f2072aaf323604db793
mange-hellberg-dalbana-cover-S
Mange Hellberg släpper nya albumet “Hellberg & Dalbana”


 

 

Sångaren Mange Hellberg, från Sundsvall men boende i Stockholm, släpper i dag sitt andra album ”Hellberg & Dalbana”. Skivan blir uppföljare till debutalbumet ”Varför börja med sig själv när man kan rädda världen” som bl.a innehöll singeln ”Simma eller sjunk”. När skivomslaget till nya skivan avslöjades beskrev Mange om inspelningsprocessen:

 

“Det har varit sjukt kul och fantastiskt jobbigt. Tvivel och hopp om vart annat under den här tiden och det är precis det skivan handlar om. Tack till alla er som gett mig stöd att våga spränga mallar, skrika rakt ut och lämna ut mig själv. Jag vet att många finner stöd i det jag gör, men jag vill att ni ska veta att det är lika mycket ni som hjälper mig. Vi måste fortsätta kämpa för varandra, allihop.”

 

 

Skivan beskrivs som “proggsoul” och är skapad tillsammans med sin musikaliska kompanjon Simon Olausson och producenten Måns Asplund (känd för otaliga samarbeten med Timbuktu och medlem i Helt Off).

 

 

I samband med albumreleasen skrev Mange på tisdagen ett öppenhjärtligt inlägg via sociala medier dagen innan albumreleasen där han beskriver hur han brottas med olika tankar kring missbruk och vänskap:

 

“Hur många hjärnspöken finns det? Den sista tiden har varit extremt jobbig, mina hjärnspöken har haft konferens i mitt huvud. Jag vet inte hur många gånger jag sett mig själv gå in på kvarterskrogen runt hörnet här på söder & beställt två bärs & två järn. En bärs & ett järn som jag kan dricka direkt , och ett järn och en bärs som jag kan ta med mig till bordet & sen bara fortsätta maxa ut det totalt. Jag vill ha kaos, jag pallar inte vänta något mer på att släppa skivan. Min skalle snurrar, paranoid & noijer över hur skivan ska mottas. Jag avföljer massa vänner på instagram, jag inbillar mig att dom inte gillar mig, eller för att jag pallar inte se när dom tar en bärs eller härjar runt Jag följer dom igen, tänker jag måste lära mig leva med det jag kan ju inte hålla på så här. Jag avföljer dom igen, jag blir stressad. Men jag har ju klarat det i några år nu. Folk undrar säkert, mina hjärnspöken bjuder in till mer.
Jag saknar spriten, kaoset, & denna Hellberg och dalbana går bara fortare och fortare.

Men idag mår jag bra, trots att nervositet ligger etta på topplistan så kan jag hantera den. Idag ser jag inte mig själv bli packad och maxad. Idag är jag tacksam för alla fantastiska saker som händer i mitt liv & för all kärlek jag får av er för musiken. Mange”

 

 

Lyssna på skivan här:

 

 

 

 

Se även musikvideon till “Han Dör Ändå I Slutet Av Filmen”:

 

Mer info via FacebookPublicerat:
RedaktionenNULL