Göteborgfostrade rapparen MALAKE är aktuell med sitt debutalbum ”Apachi”, där hon rappar på både svenska och persiska. Tidigare har hon hörts under rapaliaset Rommish och har senaste åren arbetat i musikkollektivet GangSheBang, coachad av mentorn och rapparen Peshi. För Kingsize berättar hon, i en kommande intervju, om att rappa på olika språk och samhällskritiska men samtidigt upplyftande texter.

Du gjorde tidigare musik under artistnamnet Rommish och var med i två grupper. Hur skiljer sig din nya musikaliska resa från det du gjort tidigare?

– Jag har tidigare gett ut låtar som Rommish i Sverige men alltid haft ett intresse för persisk rap. Jag startade en persisk artistprofil under namnet MALAKE vid sidan om min svenska profil, Rommish. Dock visade jag aldrig mina persiska låtar för vänner och familj. Jag försökte alltid dölja den sidan av mig, dels på grund av de politiska skälen med tanke på allt som händer i Iran, men också för att det verkade ointressant. Det är väldigt lätt att snöa in sig på sina egna tankar. Men efter ett tag insåg jag att mina låtar på svenska och persiska är inte så långt ifrån varandra ändå, förutom språket förstås. Det skulle vara lättare att få dela med sig av båda sina kulturer under en och samma namn istället för att dela upp sin kreativa själ i två delar och försöka hålla dem isär. Därför bestämde jag mig för att slå ihop mina artist profiler och valde MALAKE som artistnamn.

Läs intervju i kommande nummer av Kingsize Magazine samt lyssna på albumet nedan!

Visa det här inlägget på Instagram

?? Album ’Apachi’ 29 October be dasteton miresen. Kia montazeran? ❤️?

Ett inlägg delat av ?????? (@malake.music)