Utlovar även att Black Star-albumet är i slutfasen.

I juni fick vi äntligen Madlib och Freddie Gibbs album “Bandana”, som fans väntat på sedan 2014 års lysande album “Pinata”. Precis som föregångaren hyllades “Bandana” av kritiker och således vore det också konstigt om duon skulle stanna där. Passande nog bekräftar producenten nu att en uppföljare med Gibbs titulerad “Montana” är på gång, i en ny intervju med Gilles Petersons podcast “Worldwide FM”.

Men inte nog med det – under pratstunden bekräftade också Madlib att han jobbar på ett gemensamt projekt med Griselda-rapparen Westside Gunn. De båda har tidigare samarbetat på låtar som “Gunnlib” och “Ferragama Funeral” från rapparens album “Flygod Is An Awesome God”.

Med under intervjun satt även managern och Now Again Records-chefen Egon som passade på att förstärka tidigare uttalanden om att det nästan mytiska Black Star-albumet mycket riktigt är i slutfasen. Ett album som Madlib alltså producerat.

“We got the Black Star album. We’re mixing that right now”, säger han i intervjun.

Det skulle isåfall bli Yasiin Beys och Talib Kwelis första album som Black Star sedan 1998 års debut “Mos Def & Talib Kweli Are Black Star”. För Kweli-fans kom i fredags den glädjande nyheten att han kommer till Sverige på Europaturné nästa år.

Lyssna nedan!