Madi Banja är som bekant igång med utrullningen av sin kommande EP “Plåster på såret”, som släpps den 10 juni. De första singlarna “Annorlunda” och “Capitano” har satt en ton av att det är en sammanbiten och fortfarande hungrig Madi Banja som är på väg. Med Ramadan är avklarad bjuder han nu på “Pon me” – en självsäker och livsbejakande låt för dansgolvet.

– Den här låten handlar om att ha en good time, det sommar på g och folk mår lite bättre det finns kärlek i luften. ’Som ginger o lime medicin för min själ feeling high’. Kärleken e blind man blir hooked för life men sånt e life, säger Madi Banja i ett pressmeddelande.

Efter “Hunger” från 2020, som präglades av tiden efter BLM, har den kommande EP:n fått namnet “Plåster på såret”. En titel som symboliserar att vi måste blicka mot ljuset och göra det bästa av situationen.

I fjol lanserade Madi Banja tillsammans med sina bröder och sin kusin i Gambia familjeföretaget Banja Music. Madi och hans Modo Banja släpper således numera sin musik genom bolaget, vilket också gällde för Modos EP “Havets tryck” som blev första släppet på Banja Music sommaren 2021. Den 25 maj står de båda på scen på Trädgården Live Sessions i hemstaden Stockholm.

Tills dess, lyssna på “Pon Me” nedan!

Foto: Alexander Urombi