vet-twelvebit-S
Lund-producenten Twelvebit teamar med Veteran Eye för albumprojekt


 

 

Den svenske producenten Twelvebit (Alexander Näsström) släppte 2006 albumet “Stranded on Planet Rock” via den jubilerande skivbolaget Rawkus Records. Sedan har det blivit ett flertal egna släpp på Soundcloud samt produktion till amerikanska rappare/grupper som The Connections, Sabac Red och arbete med Equipped Music i Skåne.

 

 
Nu har Twelvebit inlett samarbete med Los Angeles-rapparen Veteran Eye för albumprojektet “Blockchain Panda” som Alexander alltså producerat all musik till. Duon har samarbetat för låtar under tio års tid men sammanstrålade först nyligen i Valencia, Spanien. Duon har även åkt ut på en promotionturné i Europa, där uppträdanden i Amsterdam och Helsingfors är inbokade. I ett mail till Kingsize beskriver Twelvebit projektet och syftet bakom:

 

“Detta är äkta levande hip hop. The real thing. The essence. Jobbet med att skapa musik med ett djup som rör i grunden tar aldrig slut och är inte avhängt prisindex och kommersiell gångbarhet. Blochchain Panda är på så sätt ett minnesmärke. Gjort för att påminna konsten själv vad den är. If it wouldnt be for us the art would get poluted and killed. Gjord för att komma ihåg vad hip hop är och hur den ska låta. Och det är en ära för Sverige att hiphopen valt ut några här att hålla fanan…”

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL