5f2d30fa05d9010e180815f2
LilErik aktuell med egenproducerade albumet “Leverera”


 

 

Norrköping-baserade rapparen LilErik, med rötterna i skånska Pertorp, har bjudit ett flertal projekt senaste åren, i form av EP-releaser samt debutalbumet från 2015 med P-tech Santiago. Senaste projektet, “Ingen Kärlek”, kom 2017 och var ett samarbete med producenten Scientific. När LilErik nu är aktuell med nytt albumprojekt tar han både hand om rap och produktion själv. Produktionsmässigt är den nya skivan “Leverera” starkt influerad av hiphopsoundet från New York på 1990-talet och baseras på samplingar från jazz och soul. I ett utskick till Kingsize beskriver LilErik själv projektet:

 

“…ett album som avhandlar allt från att bli bakfull på två öl till att drömma om att lära sig att spela trumpet. Men ger även reflektioner kring de vardagsbestyr en 35-årig familjefar kan tänkas ha.”

 

 

På skivan medverkar ett antal gästartister, flertalet bördiga från Östergötland. Grey Matter of Sweden från Norrköping, idag är baserade i Stockholm, gästar på “Ännu en dag”. Elekwent från Norrköping lägger sin första svenska vers någonsin på “Vem e du?”, som även gästas av Joel P från Linköping. Cleo Zatch från Stockholm gästar på “Min dröm” medan Tompa T lägger även scratch på två låtar. Dessutom gästar karaktären O.G. Bobby Jönsson på två skits med tolkningar av två svenska hiphop-klassiker på östgötska.

 

 

Nyligen släpptes även musikvideon till titelspåret, som skildrar den ambivalens LilErik idag känner inför musikskapandet. Se och lyssna nedan!

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL