Kojo Funds, Mr Eazi och Cherrie gästar Sabina Ddumbas nya album


“Det har varit mer influenser från det jag lyssnar på själv…”

 

 

Det har gått sex år sedan Sabina Ddumba slog igenom med singlarna ”Scarred for Life” och ”Effortless” och fyra år sedan det hyllade debutalbumet ”Homeward Bound” landade. Efter ett flertal turnéer, en spelning på Way Out Wests största scen och medverkan i ”Så Mycket Bättre”, släpper hon idag sitt nya album ”The Forgotten Ones”.

 

– Det har varit mer influenser från det jag lyssnar på själv och var jag kommer ifrån. Innan har jag velat göra musik för alla, från mormor till barnbarn. Det spelar inte lika stor roll längre, nu vill jag göra musik som jag och mina kompisar skulle lyssna på, säger hon om skivan.

 

Till sin hjälp har hon bland annat internationella samarbeten med Kojo Funds, Theron Thomas och Mr Reazi, men även vår egna albumaktuella skönsångerska – Cherrie.

 

– Den känns som en låt jag hört förr, soundet väcker nostalgi och både jag och Cherrie älskar nostalgi. Det kändes givet att göra denna tillsammans med henne. Tänk dig att du sitter i en bil på en roadtrip längst långa vägar med Frank Ocean i högtalarna, en resa utan en given slutdestination, berättar hon om låten “Coast”.

 

Lyssna på de 15 spår långa albumet nedan, med allt ifrån electropopdoftande pop till reggae- och afrobeatsinfluenser – och, såklart soul.

 

 

 

 

Foto: Alex Urombi

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL