62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Kanye West samplar Mapei på deluxeversion av “Donda” 

 

I söndags släppte Kanye West som bekant sin deluxeversion av albumet “Donda”. Det som initialt drog mest uppmärksamhet var det faktum att det tidigare läckta André 3000-samarbetet “Life Of The Party” återfanns på skivan, tillsammans med den nya låten “Never Abandon Your Family”.

 

Men något som också bör uppmärksammas är att Ye samplat ingen mindre än Mapei. På en ny version av albumspåret “New Again” hörs ett segment från sångerskan och rapparens låt “As 1”, från debutalbumet “Hey Hey” (2014).

 

“Jag är helt rörd. Det är så jävla fint. Att han vet om ens musik och artisteri, har lyssnat på min debutskiva… det är helt sjukt”, säger Mapei till P3 med Ayan Jamal.

 

Mapei berättar för P3 att hon fick ett mail om att Kanye West skulle tolka “As 1” på något sätt, men inte hur eller var den skulle vara med. Men att han använt låten blir tydligt då Jacqueline Cummings, som Mapei egentligen heter, har skrivcredits på låten enligt Spotify.

 

“Samplingar kan han ha fått från vem som helst, men han har verkligen lyssnat på låten, han kan den, kanske sjungit med (…) Det är ett mysterium (vad han gjort), men han har tagit pianoslingan och den långa tonen jag sjunger”, säger Mapei till P3 med Ayan Jamal.

 

Lyssna på låten nedan!

 

 

 

 

 

 

Foto: Pressbild / Def Jam

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL