Josef Slunge gav ut sina första musikaliska alster under 2019 och intervjuades av Kingsize Magazine året därpå, i samband med EP-releasen “20 år men flytväst”. Nu är den Göteborg-fostrade artisten redo med debutalbumet till februari månad, där influenserna enligt ett pressutskick “rusar vilt mellan genres,
tonlägen och produktionsingångar.”

Det kommande albumet har titeln ”ikväll, inatt, men aldrig imorgon” och Josef berättar vidare om tänket bakom skivan:

”Albumets grundtema är flykt. Flykt från känslor, tankar och ett ständigt ifrågasättande av mig själv. Flykt genom destruktiva beteenden och missbruk. En tvivel och skepsis om morgondagen: kvällen och natten är enklare att leva ut än morgondagen. Kvällen och natten är ansvarslös och förgänglig, medan morgondagen kräver eftertanke och omhändertagande, vilket inte alltid är enkelt.”

Han förklarar vidare hur hans artisteri har utvecklats över tid:

”En viktig sak för mig är att jag har väldigt svårt för att placera mig själv i ett fack. Jag vill varken vara en “hiphopare” eller “singer songwriter” – jag vill vara mig själv. I grund och botten vill jag bara göra kul musik som jag själv och andra förhoppningsvis kan vibba med. Men jag känner ändå att jag med detta projekt vill belysa några viktiga frågor som missbruk, mental ohälsa och en dålig självkänsla. Detta gör jag genom att ständigt utgå från mig själv, både i texter, framförande och produktioner.”

Nu följer Josef Slunge upp den första singeln “inatt” med nya dubbelsingeln “höst” / “postkod”. Lyssna nedan!

Albumet ”ikväll, inatt, men aldrig imorgon” släpps 24 februari 2023 via Random Bastards.