Joe Nat albumaktuell med “Reality Show” – streama här!


 

 

Joe Nat föddes i London men spenderade större delen av sin ungdom i Halmstad och senare även i Stockholm. För närvarande är han boende i Oslo och har under året släppt ett flertal musikvideos som lett fram till albumreleasen av “Reality Show”. Skivan gästas av Abbe Nur samt Essa Cham samt innehåller produktion av Henrik Berhane, Ibra-Heem, Pure P och Dapt Beatz.  I en pressrelease beskrivs tanken bakom titel och skivomslag:

 

” ”Reality Show” är precis vad titeln beskriver självt på ytan. Olika avsnitt där man som lyssnare får följa artistens liv i ett koncept album. Enligt Joe själv har titeln dock fler lager än så, precis som med dagens ”Reality shows” på tv och internet där allt är manus baserat ifrågasätts verkligheten omkring honom på ett djupare plan. Fast i sin lilla lägenhet på ett teaterliknande sätt slåss han med sig själv personligt, identitetsmässigt och världsligt.”

 

 

 

“Joe beskriver omslaget som en hieroglyf liknande målning med insikt att fånga tidsepoken vi lever i. Han förklarar hur de tre olika ansiktena representerar jaget, egot och den observante men är även symboliska för själen (det sanna jaget), ansiktet utåt (hur man vill se ut), och hur man tror man blir sedd av omvärlden. I ett nytt lätt tillgängligt samhälle där den observante även har blivit din granne skapas nu en värld där individualism och integritet krockar, de fyra väggarna som representerar det privata slås nu ner. Artisten ifrågasätter allt ifrån mönster i sitt eget beteende och sin existens till skolböcker, matematiska mönster i naturen, stjärntecken och universums mysterier. Joe beskriver ”Reality Show” som filosofisk litteratur, konstnärligt, dokumentäriskt med en underton av politiska/konspiratoriska tankar. Som sammanfattning är detta en självbiografi med fokus på Joe Nat’s tankar och resa genom livet där psyket sätts på spel i en förvirrande värld.” 

 

 

 

 

 

I september kom videon “Give It A Shot”, då kommenterade Joe låten och textinnehållet så här:

 

“Alla har sin historia på sin egen resa med sitt egna bagage. Ibland är det tungt att bära, andra dagar lättare. Alla är vi människor som begår misstag. Hur ska man kunna gå en rak väg om man aldrig trampat snett? Hur ska man kunna uppskatta den goda frukten om man aldrig ätit det dåliga äpplet. We lose some and learn some, man faller och tar sig upp igen. Tacksamhet. Kanske det viktigaste man kan känna som människa i denna värld. Tacksam för att få vakna upp till en ny dag och nya möjligheter. Idag är jag tacksam för att jag får leva ut min musik. Musiken som följt mig genom hela min resa och många stunder av hopplöshet. Tacksam för att jag lever idag och får göra det jag älskar. Today is a good day.
Give it a shot”

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL