Se albumtitel och musikvideo här!

I dag släpper Jireel den energiska och lekfulla singeln “MANO”, som också agerar första låt från ett kommande nytt album. I samband med släppet bekräftar rapparen och sångaren att albumet ”MOTY (Man Of The Year)” släpps under våren. Om låten säger Jireel:

– För mig är “MANO” en introduktion till hur albumet kommer låta. Texten handlar om min utveckling från det att jag var sexton fram till nu då jag är tjugoett. Det är en låt som visar vägen som jag har gått.

Jireels kommande album heter ”MOTY” – vilket som bekant står för “Man Of The Year”. Ett välbekant koncept för Jireel-fans, då han redan 2017 släppte singeln med samma namn.

– Efter singeln jag släppte började jag bli kallad för MOTY och det har också blivit så att alla mina fans kallar sig själva MOTY eftersom de är en del av hela grejen, säger Jireel.

En annan anledning är att Jireel har bytt skivbolag och management och fått en egen etikett med just namnet MOTY, vilket gjorde det hela ännu mer självklart.

– Det här blir en nystart för mig på flera olika sätt. Musiken på nya skivan liknar inte heller något jag har gjort tidigare.

Det är också naturligt, då det framgår att det nya albumet gjorts tillsammans med både etablerade och oetablerade producenter, såväl svenska som utländska. Till de mindre etablerade namnen hör Dylano från Alingsås som har producerat just ”MANO”.

– Det är väldigt spännande att visa vad de här unga förmågorna har för sound och idéer. De kommer alltid med något nytt och fräscht som man inte har hört tidigare.

Vad ni själva tycker kan ni avgöra genom att lyssna på låten och se videon nedan.

Foto: Banfa Jawla

6412e4b25c415800cc0e8973