Även 2022 har varit ett exceptionellt år för Jireel. Vårens singel ”MANO” hördes överallt och nominerads bland annat till Årets låt på Musikförläggarnas Pris nyligen. Låten återfinns på rapparen och sångarens senaste album ”MOTY”, där den 22-årige Rågsved-artisten rörde sig i en mängd olika riktningar. Under sommaren och sensommaren följder han upp med singlarna “VAD E DE HÄR?” och “Tar Hand Om Dig” – men nu rundar han av året med ytterligare två spår.

Dubbelsingeln består av låtarna “Avion” och “Bring ‘Em”, där Dylano (som även låg bakom “MANO”) står bakom produktionen på den förstnämnda.

– Det är en låt som handlar om vad jag ser i min omgivning. Och jag har skrivit den här låten från två olika perspektiv. Det ena är hur det ser ut att komma från en plats som jag kommer ifrån och som många av mina vänner kommer ifrån, och även hur det ser ut att ta sig ut från ställena vi kommer ifrån. Även om man kommer från förorten och haft sämre förutsättningar kan man göra något bra av det, säger Jireel om “Avion”.

“Bring ‘Em”, i sin tur, är producerad av De Light och Jireel beskriver låten med följande ord:

– En låt som bara ger en bra vibe rakt av. Jag skrev den på en resa tillsammans med mina vänner. Det var den mooden vi var i och den mooden vi kände just när jag skrev den här låten. Jag hoppas lyssnaren känner den glädje som fanns när låten skrevs och att man får drömma sig bort lite.

Lyssna på båda låtarna nedan.

Foto: Banfa Jawla