62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Jireel öppnar upp om familjerelationer på albumet “1953” – gästas av Yasin


“De personligaste projektet jag nånsin har skrivit…”

 

 

Så sent som i somras släppte Jireel sitt senaste album “Sex känslor”. Men redan nu följer han upp med nästa fullängdare i form av ”1953”, vilket beskrivs som hans mest personliga verk hittills. På ”1953” berättar han historien om sitt liv fram tills nu och framförallt om relationen till sina föräldrar. Han började skriva albumet under sommaren 2020 precis efter att hans pappa gått bort i covid-19. Albumets titel refererar till hans pappas födelseår och relationen mellan far och son återkommer på flera låtar.

 

“Det här albumet är de personligaste projektet jag nånsin har skrivit och är döpt efter min pappas födelseår. Förlorade min pappa i Juni 2020 och det lämnade ett stort hål hos mig och min familj. Det enda som hjälpte mig när jag mådde som sämst var att skapa musik och det var så det här albumet föddes”, skriver Jireel i ett inlägg på sociala medier.

 

Yasin är den enda gästen på albumet, då han gästar låten ”Mexico”, se musikvideon skapad av Of Bendz nedan. ”1953” är producerad av Charlie Bernardo, Picasso On The Beat och Pablo El Gato & SWRD. En minidokumentär där Jireel berättar om albumet (regisserad av Richard Ntege) är enligt ett pressutskick under produktion.

 

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av MOTY (@jireellavia)

 

 

 

 

Foto: @jireellavia

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL