Efter att ha gästat varandras låtar och uppträtt live tillsammans runtom i landet säppte L1NA och Jelassi en gemensam dubbelsingel i september. Med lekfullhet och känsla bjuder Jelassi på låten ”ALLVARLIGT” medan L1NA konstaterar att ”D KLART DOM HATAR OSS”. Om ”ALLVARLIGT” säger Jelassi:

– En av dom roligaste låtarna jag har skrivit hittills. Jag fick mycket utrymme att va kaxig och kände att jag kunde trycka på det mer än vad jag brukar.

L1NA, i sin tur, kommenterar sin låt med orden:

– Min första singel i år. Den handlar mest om toxic kärlek, att man vet att någon inte är bra för en men man kan inte riktigt släppa taget heller. Något som får en att komma tillbaka även fast man vet att det inte är en bra idé. Jag tror många kan känna igen sig i det, både tjejer och killar. Det är en mycket mjukare och mer sårbar sida av mig som jag inte visat mycket av innan, men det kändes så skönt att skriva av sig.

Att de båda rapparna nu ger ut en gemensam dubbelsingel känns på många sätt självklart, men i ett pressmeddelande framgår ändå att det var en slump att det blev just så.

– Jag satt i studion och hade precis spelat in min demoversion av “ALLVARLIGT” när L1NA kom förbi och spelade upp en demoversion hon nyss spelat in, i en helt annan studio, med producenten Reyes, berättar Jelassi. Ingen av oss tänkte på det först, men när Nisj kom in i rummet och hörde den sa han “Hallå det här är ju exakt samma sample som i L1NA:s låt”. Det kändes som ett tecken på att vi borde mixa ihop dom. Och eftersom ingen av oss släppt på länge var det enkelt, vi sa “Vi kör bara, vi gör det tillsammans!”.

L1NA ser flera likheter mellan vad hon och Jelassi gör:

– Vi båda är väldigt fria och försöker alltid vara nytänkande när det kommer till musiken. Vi vill alltid försöka hämta något som varken setts eller hörts förut, så för oss var det väldigt självklart att vi skulle sätta ihop låtarna och släppa dom på det här sättet. Att lyssna på låtarna back to back känns lite som den där dagen som både började och slutade på topp.

Foto: Ikram Abdulkadir