Två av sina respektive genrers främsta kommer inom kort att kunna höras tillsammans på en ny låt. Detta avslöjade Jay-Z själv och regissören till den kommande filmen “The Book of Clarence” nyligen. Låten med Hov och D’Angelo, som beskrivs som “9 minutes and 32 seconds of absolute, soulful, biblical bliss”, kommer höras på filmens soundtrack som släpps i samband med premiären nästa vecka.

Filmen – som Jay-Z producerat – följer Clarence, en man från Jerusalem som utgörs sig för att vara en ny Messias (en person vars syfte är att frigöra en grupp människor). Även om han är fascinerad av Jesus är Clarence inte särskilt religiös, utan hans syfte som Messias är rent egoistiskt. Men under resans gång växer sig hans tro större.

I rollen som Clarence kommer vi få se LaKeith Stanfield, som skådespelar sida vid sida med namn som Omar Sy, Michael Ward, Teyana Taylor, David Oyelowo, Alfre Woodard och Caleb McLaughlinJames McAvoy och Benedict Cumberbatch.

Vad gäller musiken till filmen kommer vi förutom Jay-Z och D’Angelo höra Kid CudiAdekunle GoldJorja SmithYemi Alade och många fler. I slutet av november fick vi faktiskt det första smakprovet i form av “Hallelujah Heaven” – som skrivits och producerats av den brittiska filmskaparen själv och gästas av Lil WayneShabba Ranks och Buju Banton.

Se samtalet med Elliott Wilson nedan.

Foto: Raven B. Varona / Greg Harris