Ända sedan Jacco startade sin karriär har han varit en man av folket, både som soloartist och som en del av Labyrint. Med rötter i Palestina har förstås den pågående konflikten mellan Hamas och Israel, som de senaste månaderna nått nya nivåer, varit en tuff situation att hantera. Det märks när han nu släpper ny musik tillägnad utsatta människor på flykt. Jacco medverkade även på helgens Kulturhjälpen-spelning i Stockholm, där även STOR och General Knas stod på scen.

Av ett inlägg på Instagram att döma, där låten släpps exklusivt, så skrevs låten redan för tio år sedan. Till den har Jacco lagt upp en video som visar förödelsen i landet.

“More than 10 years ago I wrote this song, emotionally broken and frustrated in the midst of these events.

More than 10 years later, nothing has changed and the world is forced to watch this again and again and again…

Your voice can save lives!”, skriver han i inlägget och uppmanar folk att dela låten.

På bara 14 timmar har mängder av kommentarer flödat in till stöd för Jacco och Palestina, varpå rapparen och sångaren tackat för stödet och lite kryptiskt skriver att pressen varit stor.

“Wow va ni är grymma! Jag ser och läser allt! Pressen har bara varit så sjukt stor att ja måste sätta mig o andas en stund! Men jag kommer skriva och tacka er alla så fort jag lugnat ner mig… Den här låten har betytt så mycket och skulle egentligen aldrig komma ut för jag ville bevara den i mitt hjärta som ett bra minne så TACK FÖR ATT NI VISAR KÄRLEK!”, skriver Jacco i en kommentar.

Bland de artistkollegor som kommenterat och visat uppskattning återfinns M9, Karim Alger, AKI, och General Knas.

Lyssna nedan! Känsliga tittare varnas.

Foto: Art by Esse