Se titel, releasedatum och gäster här!

Det har redan hunnit gå två år sedan Ison & Fille släppte albumet “Vackra liv”. I ett pressmeddelande framgår att ISON efter det var inställd på en lång paus från musiken med noll planer på att ens besöka en musikstudio. Allt ändrades i höstas, när producenten Miki Asante övertalade ISON att han hade en perfekt låt till honom och att i alla fall prova att ta en studiosession. Ett halvår senare är EP:n “Tronen” redo att släppas.

ISON berättar:

– “Tronen” kan vara var man än sätter sig, vare sig det är sliten parkbänk eller en dyr fåtölj. Stoltheten i att känna sig kunglig i var man än befinner sig, att göra varje plats till sin tron. Den här EP:n är en kärleksförklaring till musiken. Den kom inte till på grund av press att släppa något nytt, utan jag märkte att jag på riktigt hade saker som jag ville få sagt. Det kändes väldigt fritt, spontant och ärligt, som ett bevis för mig själv hur mycket musiken betyder för mig.

Först ut är singeln “Nipsey” som följs upp av EP:n “Tronen” som har release 26 mars. EP:n innehåller fyra spår med gästartister som Leslie Tay, Simeon och ingen mindre än Timbuktu. Det blir veteranernas första regelrätta samarbete någonsin, även om man hörts tillsammans på låten “Svart guld” från just Miki Asantes skrinlagda projekt PLANEN från 2015.

Foto: Andy Prhat