5f2d30fa05d9010e180815f2
iSHi lanserar projektet The Alley och släpper första singeln “No More”


Hör ni vem det är som sjunger?

 

 

Producenten iSHi har under det senaste decenniet byggt upp ett rykte om sig som en av Sveriges absolut mest tongivande pop/urban producenter och har skördat stora framgångar, bl.a. med två singlar som nått förstaplacering på UK topplistan; ”Written In The Stars” med Tinie Tempah och ”Read All About It” feat. Emeli Sandé med Professor Green. Nu tar han sig an en helt ny roll och kommer släppa sin egen musik med inbjudna feature vokalister under artistnamnet The Alley.

 

”The Alley, som projektet är döpt till efter en incident i LA med en stor världsartist, är mitt musikaliska alter-ego. Jag spelar piano och utöver min kärlek för Hip-Hop, så älskar jag stora ballader som verkligen kan beröra en. Det är vad The Alley handlar om, det är klassiskt skrivna låtar inspelade med riktiga instrument. Jag använder välkända världsartister som vokalister på låtarna men utan att kreditera dem.. for now. Jag har en tydlig vision med projektet så jag producerar, skriver musiken och co-regisserar, editerar mina videos och styr allt kring looken, det visuella även.”

 

Idag släpper The Alley det första smakprovet i form av singeln ”No More”. iSHi och långtida samarbetspartnern Eric Turner skrev låten på bara ett par timmar och de visste i den stunden att de hade skapat ren magi. Den är inspelad på en flygel, med 24-manna stråkorkester och en förstklassig vokalist.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL