Imenella släpper ny singel och miniserie i tre delar


 

 

I juni släppte Imenella sin debut-EP “TRO” och är just nu ute på en stor sommarturné med 26 datum runtom i landet. Men inte nog med det så släpper hon idag dessutom nya singeln “Fantasifull”, en låt som redan har spelats på bl.a. Lollapalooza, samt en miniserie i tre delar via hennes Instagram, en serie som utspelar sig till texten i låten. I sista avsnittet får Imenellas fans bestämma hur serien slutar.

 

Imenella om låten och serien:

 

“Min musik är baserad på min miljö och jag utgår alltid ifrån ämnen som är viktiga för mig. Som ungdomsledare har jag torkat många tårar men jag minns även hur jag själv mått när sånt har hänt – it really breaks your spirit. Att bryta ner de strukturer som förtrycker mina systrar är min mission, det är ingen hemlighet längre att det är så. Refrängen upprepar ’Say Walla?’, i det här sammanhanget betyder det ’e det sant?’.”

 

“Jag vill att nästa gång en kille ljuger om att han legat eller gjort något med en tjej som inte är sant, i hopp om att förstöra hennes rykte eller liv så ska folket runt om ÅTMINSTONE ha vett att ifrågasätta om det verkligen är sant. Många sitter passivt när de hör sina vänner ljuga om sex osv och jag vill åt den strukturen samtidigt stärka offret genom en sån här låt.”

 

Den tillhörande serien är ett socialt experiment som kommer visa hur lätt ungdomar har att välja våld framför en ursäkt.

 

“I serien ringer Madde sin kusin och inte polisen, liksom det talar för sig också. Att tjejer konfronterar Maddes förövare i grupp är systerskapet vi bör ha för varandra. Det kommer också framgå vilken roll vi artister har och hur viktigt det är att vi tar hand om vad vi släpper ut bland våra kids.”

 

“Fantasifull” släpps idag och är skriven av Imenella tillsammans med Stor och produceras av Masse Salazar. Idag spelar Imenella även på Way Out West som en del av uppsättningen 100 Live. Se resterande turnédatum nedan.

 

TRO SOMMARTURNÉ:
9 aug Way Out West, Göteborg
9 aug Malmöfestivalen, Malmö
10 aug Gothenburg Culture Festival, Göteborg
17 aug We Are Sthlm, Stockholm
23 aug Linköpings Stadsfest, Linköping
24 aug This is Alby, Alby
24 aug Södertäljefestivalen, Södertälje
7 sep Falun Bowling & Krog, Falun

 

 

 

 

Foto: Oliver Henriquez

 

 Publicerat:
RedaktionenAdvertisement
NULL