"Vi från Västerort dominerar svensk musik just nu..."

I slutet av maj släppte Imenella sin första singel för 2021, med nya låten “Passion” som hon skapat med Lukas Nathanson och skrivit tillsammans med Yasin. Hon fortsätter nu med att släppa nya singeln “Nordvästra”, där honberättar om platsen hon kallar hemma och om hur resan hit präglats av både hat och kärlek. Nu står det också klart att Imenella släpper sitt debutalbum i höst.

– Vi från Västerort dominerar svensk musik just nu samtidigt som det snackas massa negativt om oss och platsen vi kommer ifrån. Så vi e dom ni hatar att ni älskar och inget kan stoppa oss för vi kommer galopperande på hästar, säger Imenella i ett pressmeddelande.

Och om det kommande albumet säger hon:

– Jag vågar ge mer av mig själv till lyssnarna nu, jag vågar också öppna mig om mina tankar. Som kvinna måste man alltid vara ödmjuk och tacksam, fyra år in i det här, jag tänker hell naah, därför e det här albumet så viktigt för mig. Det dags jag får berätta how I feel. Den e arg den e glad. Men mest av allt den känns hemma! Nella from the block som mognat och har mer att säga till er än att killar e chaggaz. Ps.they still ARE tho.

“Nordvästra” släpps idag via Sony Music. Låten är skriven av Imenella och Lukas Nathanson som även står bakom produktionen. Lyssna nedan!

Foto: Pressbild