Här är Kingsizelistorna i årets första nummer


De bästa låtarna i spellistor – följ här!

 

 

Ett av de stående segmenten i Kingsize Magazines papperstidning är Kingsizelistorna. Här samlas våra 30 favoritlåtar inom svensk och utländsk hiphop/r&b/urban för den period som tidningen skapas. Det senaste numret omfattar musik släppt mellan den 30:e november 2019 till den 14:e februari 2020. Nu finns listorna ute som Spotify-listor. In och följ för att hålla koll på den bästa musiken just nu!

 

 

KINGSIZELISTAN SVERIGE

 

1. Yasin ft Dree Low ”XO” (från ”Handen under Mona Lisas kjol (PT:1), EP)
Västerortsrapparna återförenas här för en hit med osannolika referens till allt ifrån fotbollsstjärnan Mohammed Salah, konstnären Frida Kahlo och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. ”XO” är både kul, catchig och oerhört välproducerad.

 

2. Promoe ft Mwuana “Tiden (Collén Remix)” (singel)
Promoe med lätt autotune och Mwuana som gäst? På papper är Colléns remix långt ifrån ett säkert kort, men oj vilken juvel. Här rappar de båda till nära vänner på andra sidan stängslet över den ödesmättade produktionen på ett otroligt gripande sätt.

 

3. Greekazo & Dree Low ”Ice Cream” (singel)
När vi pratar kul och catchigt går det inte att göra det utan att nämna Dree Low, men inte heller utan nya stjärnskottet Greekazo. Om två av de mest populära rapparna i Sverige just nu skulle gå ihop till en duo borde det vara just dessa två.

 

4. Ant Wan “Goat” (från ”724”, album)
Västerås-rapparen fortsätter att leverera skrytsam poesi och det är ingen överraskning att han nu även utmärker sig själv till ”G.O.A.T”. ”Jag kan lova dom här rapparna är hoes / Jag och guzzen vi är shooters, inga goals” förstärker den ljusskygga rapparens ensliga approach.

 

5. Nomad ”D ba e så” (singel)
För de som varit med ett tag är Nomadens återkomst som rappare ett välkommet inslag och på andra singeln visar han vart skåpet ska stå. Här får vi textförfattande utan fillers och patos så det räcker och blir över.

 

6. Stress ft Linda Pira ”Bonita” (från ”Playlist III”, album)
Den fjärde singeln från Stress kommande skiva får en att önska att duon gjort fler samarbeten genom åren. ”Bonita” är både tung och tidlös och tar fram det bästa ur Linda som rappare.

 

7. Z.E “GFLOW” (från “10 steg före”, album)
När det precis kändes som att Z.E var på väg att slappna av släppte han på årets näst sista dag den medryckande bangern ”GFLOW”. En låt som påminner om en studsigare variant ”Rack City” och låter Z.E briljera med snärtigare rader.

 

8. Finess ft Ivory & ODZ ”Inget kom gratis” (från ”Dedikerad Vol. 1”, mixtape)
Mitt under brinnande streamingfusk-debatt passar Finess, Ivory och ODZ på att påminna de unga rapparna om att långvarig framgång inte sker genom genvägar. Men, det är framförallt en kolossal banger.

 

9. Lorentz ft Duvchi ”Intro” (singel)
På introt till Lorentz kommande album kastas vi direkt in i hans autotune-uppskruvade känslovärld på ett sätt som får en att instinktivt sukta efter mer. Loso is back!

 

10. Matice Kamara ”Gamla tider” (från ”Trapstar”, album)
Idol-bekantingen har fortfarande en del att jobba på, men på debutalbumet sticker ”Gamla tider” ut som en solklar höjdpunkt. Välproducerat och perfekt utfört om tuff uppväxt och viljan att komma framåt.

 

11. AKI ”Fööör bra” (singel)
12. C.Gambino ft Aden ”Buntar” (singel)
13. Ozzy ”Suge Knight” (singel)
14. Huset ”Den nivån” (från ”Glow”, album)
15. Jireel ”Dröm” (singel)
16. Herbert Munkhammar & Michel Dida ”Alright” (singel)
17. Ivory ft Mivas ”Måste ha den” (från ”Rushen”, album)
18. Adel & P.J ”Sci-Fi” (singel)
19. Asme ”14” (singel)
20. S9ine ”Släpp mig” (singel)
21. Dani M ”Nåt vi inte är” (singel)
22. SchadiFlex ”Omri” (från ”Bjuder”, EP)
23. Reyn ”Så länge du” (singel)
24. Wafi ”Perugia” (singel)
25. Imenella ”Aah shit” (singel)
26. Billz ”Börja på noll” (singel)
27. SAMI ft K27 & Elias Abbas “Dom undrar” (från ”Ögonstenar”, album)
28. Chapee ”Letters” (singel)
29. Petrus ”Vila” (singel)
30. Naod & Awave ”Gang” (singel)

 

 

 

 

KINGSIZELISTAN UTLÄNDSKT

 

1. Roddy Ricch “The Box” (från “Please Excuse Me For Being Antisocial”, album)
Rapparen och låten som dominerat listorna sedan december. Det otroliga är att ”The Box” varken är en singel eller har en musikvideo, men ändå samlat ihop dryga 350 miljoner streams på två månader. Och för en gångs skull en listetta som är bra på riktigt.

 

2. J Hus ft Koffee “Repeat” (från ”Big Conspiracy”, album)
Redan när man skymtade den unga reggae-stjärnan på J Hus tracklist visste man att den här låten skulle bli speciell. Här möts Jamaica och London i härliga rytmer och en stämningsfull vibe som går att spela var som helst, när som helst.

 

3. Mac Miller “Hand Me Downs” (från “Circles”, album)
Pittsburgh-rapparens avskedsalbum är nästan en surrealistisk upplevelse. ”Circles” är sorgset och melankoliskt, samtidigt som det vilar en positiv och vacker aura kring skivan – en aura som kanske bäst skiner igenom på ”Hand Me Downs”.

 

4. Stormzy “Rachael’s Little Brother” (från “Heavy Is The Head”, album)
Med sitt sena releasedatum känns det som att Stormzys urstarka uppföljare blev lite bortglömd. Få rappare idag andas lika mycket hiphop, rappar med lika stort hjärta och är lika mänskliga som Big Mike. Trots alla framgångar är han fortfarande ”Rachael’s Little Brother”.

 

5. Royce Da 5’9’’ ft Westside Gunn “Overcomer” (singel)
Det är riktig gatuhörnsrap när Detroit och Buffalo möts över en luftig soulsampling som ger utrymme för lyricistiskt flexande. När Royce står för flärden (och en välriktad varning till Yelawolf) bidrar Westside Gunn med den där råa känslan som Griselda-gänget gjort till sitt signum.

 

6. Russ “Can’t Go On” (från “Shake The Snow Globe”, album)
Oavsett vad man tycker om Russ är det svårt att sluta imponeras av honom. Det tredje albumet kanske inte är lika helgjutet som föregångarna, men självklart finns höjdpunkter i både rap och melodier. Uppbrottshistorien ”Can’t Go On” är en sådan.

 

7. Musti “ok rosa blomst” (från “Qoyskayga”, album)
Säg hej till en av Skandinaviens nya stjärnor. Den norska ungtuppens debutalbum är en ljuvlig musikupplevelse och ”ok rosa blomst” sticker ut med sin otroligt mysiga melodi och sång. En match i titel och produktion av sällan skådat slag.

 

8. Meek Mill ft Justin Timberlake “Believe” (singel)
I många sammanhang skulle den här låten bli cheesy, men det finns få som är bättre än Meek Mill på att ge låtar tyngd och skärpa – i synnerhet med rapparens erfarenheter i bakhuvudet. ”Believe” blir på så sätt en stark och inspirerande historia.

 

9. SOB X RBE ”Everybody” (från ”Strictly Only Brothers”, album)
Den charmiga Bay Area-trion som för många dök upp på radarn efter ”Black Panther”-soundtracket släppte ett av fjolårets kanske bästa rapalbum. Det tempostarka albumspåret ”Everybody” lyckas med konststycket att vara både hotfullt och harmoniskt på samma gång.

 

10. M Huncho “Pee Pee” (från “Huncholini The 1st”, album)
Den maskerade UK-rapparen har lyckats väl med att etablera sin självutnämnda ”trapwave”, där känslan av brittisk grime blandas med soundet av amerikansk trap. Addera lite nordafrikanska kryddor och du har utmärkta singeln ”Pee Pee”.

 

11. Pop Smoke “Element” (från “Meet The Woo 2”, mixtape)
12. Gang Starr ft Redman & Method Man ”Bad Name (Remix)” (singel)
13. Future & Drake “Life Is Good” (singel)
14. KAYTRANADA ft GoldLink, Ari PenSmith & Eight9FLY “Vex Oh” (från “Bubba”, album)
15. Cam’ron ”Toast To Me” (från “Purple Haze 2”, album)
16. French Montana “Salam Alaykum” (från “Montana”, album)
17. Moneybagg Yo ft DaBaby “Protect Da Brand” (från “Time Served”, album)
18. Ari Lennox “Bussit” (“Revenge of the Dreamers III: Deluxe”, album)
19. Lil Wayne ”Mahogany” (från ”Funeral”, album)
20. D Smoke ft SiR ”Closer To God” (från “Black Habits”, album)
21. Rich The Kid ft Quavo “That’s Tuff” (singel)
22. G-Eazy ft Tory Lanez & Tyga “Still Be Friends” (singel)
23. Jack Harlow “Whats Poppin” (singel)
24. Bugzy Malone ft Skip Marley “Cause A Commotion” (singel)
25. Flatbush Zombies ft Tech N9ne “Monica” (singel)
26. Jackboys & Travis Scott ft Don Toliver “What To Do?” (från “Jackboys”, album)
27. Paul Wall & Statik Selektah ft. Benny The Butcher “Overcame” (från “Give Thanks”, album)
28. XXXTentacion ft Kemba & Joey Bada$$ ”Daemons” (från “Bad Vibes Forever”, album)
29. H.E.R ft Pop Smoke, A Boogie Wit da Hoodie & Chris Brown “Slide (Remix)” (singel)
30. KXNG Crooked & Bronze Nazareth ft Royce Da 5’9’’, DMX & Statik Selektah “Kxng Shxt (Remix)” (från ”Gravitas”, album)

 

 

 

 

Foto:

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL