“Känns det som att du gör för lite i livet? Känns det som att du ligger efter i livet?”

Det är frågor som 22-årige Lund/Malmö-rapparen Hakeem Martins ställer sig på nya singeln “Out of luck”. Låten budskap beskriver han vidare:

“Man kan lätt fastna i tankebanor där man känner att man gör för lite i livet medans alla andra , så kallat hamnat rätt. Och att man kan känna att man står och stampar på samma ställe i livet utan att komma någon vart. Men någonstans måste man kolla hur långt man har kommit i livet och att man måste tro på sin egna väg. Samtidigt förstå att alla har sin egna väg. Vi lever i en värd där jämnföradet med andra är en vardag och sociala medier ger en bild av en falsk verklighet och falska förväntingar om var man ska vara. Vi alla måste inse att vi alla har vår egna väg i livet och att vi själva måste tro på vad som är äkta för oss själva. Jag vill att lyssnaren ska känna att dom inte är ensama med dessa negativa tankar. Och någonstans inse att misstag är en del i ens egna framgångsaga. och att det är okej att göra “fel” och att vi har mycket tid att forma våra egna öden.”

I samband med releasen vill Hakeem Martin poängtera att hiphop med budskap kan förändra och påverka:

– Genom hiphop kan man nå och påverka människor på så enormt många sätt. Vilket jag anser är ett stort ansvar man har som artist att kunna ge ut ett positivt och conscious budskap till folket. Speciellt när vi lever i en värld där vi pumpas in med massa negativitet och dumheter.