"Startskottet för nästa steg i min musikkarriär..."

Hässelby-rapparen Greekazo fick sitt stora genombrott med debutsingeln “HotSpot” under 2019. Låten slog ner som en bomb och blev sommarens soundtrack över hela landet och har sedan dess gått 5x platina. Med smarta punchlines och humoristiska bars blev han snabbt en publikfavorit och en av landets starkast lysande stjärnor på den svenska hiphop-scenen.

Sedan dess har han tagit något av en paus och nu släpper han sin första singel sedan hösten 2022. Greekazo säger i ett pressmeddelande

“Jag har varit borta från musikscenen på mer än ett år. Jag behövde luta mig tillbaka och utvecklas både som människa och artist. Jag känner att ”Håll Käften” är startskottet för nästa steg i min musikkarriär.”

På ett drivande Jersey club-beat hör vi Greekazo leverera punclines som tidigare, matchat med en refräng där Myra Granbergs hitsingel “HFK” är samplad.

“Min nya musik handlar om mitt vardagliga liv, där känslor som svek, lycka, och relationsdrama förekommer ofta. Jag försöker måla upp en bild med mitt roliga ordspråk och punchlines där jag beskriver olika scenarios som både jag och många runtomkring mig upplever på både gott & ont. Min musik kan ibland anses vara hård och ärlig men att jag gör det med en gnutta charm.”

Hör hur det låter nedan!