Greekazo-Gör-nu-tänk-sen-s
Greekazo släpper debutalbumet “Gör nu, tänk sen”


Läs utdrag från kommande intervju och se live-klipp från SVT.

 

 

Stjärnskottet Greekazo har slagit igenom stort efter att han släppte sin debutsingel “Hotspot” så sent som förra sommaren. Efter samarbeten med bland andra Einár, Dree Low och 1.Cuz följer han nu upp sina senaste singlar med debutalbumet “Gör nu, tänk sen”. Albumet består av åtta spår där han gästas av K27, Dree Low och 1.Cuz.

 

Den unga Hässelby-rapparen var också högaktuell under helgen då han både gjorde tv-debut i SVT-programmet “Svenska nyheter” tillsammans med 1.Cuz samt medverkade på låten “SIG SAUER” med Dree Low och Yasin.

 

I kommande nummer av Kingsize Magazine kommer också en intervju med Greekazo där han bland annat pratar om den uppmärksammade intervjun med Malou von Sivers, sin säregna stil och det nya albumet. Läs utdrag nedan!

 

“Jag lyssnar mest på UK drill, det är det jag tycker om. Och jag vill leverera den musiken jag tycker är bra och den jag tycker om. UK drill är jättemycket punchlines och jag tycker om west coast-beats och att rappa snabbt ibland. Sen la jag ihop det. Punchlines kändes naturligt, du måste ha feta texter för det är det som sticker ut i längden, du vet. Du kan ta om hundra tagningar och du kan fixa din röst, men det är ingen som kommer ge dig en färdig text. Text är det viktigaste.

 

Apropå texter så är det säkert ingen som missat den uppmärksammade intervjun i TV4-programmet ”Malou Efter Tio”, dit Greekazo kom som gäst med syfte att prata om sin musik. Det slutade dock med att han som 18-åring förväntades förklara varför samhället ser ut som de gör och att referenser till droger och vapen finns inom svensk hiphop.
– Jag hoppas bara att hon vet att hon gjorde fel. Det är en problematik som finns i landet, men det där har inte jag någonting med att göra. Jag har ingenting emot henne, men man såg ju vad som hände… Jag är inte arg på henne eller något, men hon får hålla sig till sitt så håller jag mig till mitt.

 

Ångrar du att du var där?
– Ångrar och ångrar… Självklart ångrar jag inte att jag var där för det var någonting bra för alla att se och så att det inte händer någon annan. Det kunde varit vem som helst som satt där, 1.Cuz… Dree Low… Vem som helst hade kunnat sitta där men det råkade vara jag bara. Det var bra att det uppmärksammades.

 

Berätta om ditt kommande album, hur länge har du jobbat på det?
– Det har inte tagit så lång tid, två-tre månader kanske. Jag vill bara få ut musik. Jag tänkte skicka ut musik sen efter det här albumet kommer jag göra ett ännu bättre album. Jag vill fortsätta bli bättre. Det här albumet ville jag bara få ut och leverera mycket musik inom ett år.”

 

 

Se klipp från SVT och lyssna på albumet och “SIG SAUER” nedan!

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Pressbild

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL