Grammisnominerade JÁNA släpper ny singel med Spotifys Studio Oyster 

 

En av de nya svenska stjärnorna på soul/RNB-himlen är Grammisnominerade JÁNA. Idag, släpper hon låten “Carefree” som är skapad tillsammans med producenten Isac Hördegård och Spotify Studio Oyster. “Carefree” är dessutom en del av JÁNAs nya EP “Works” som släpps den 4 juni.

 

Spotifys Studio Oyster är som bekant ett studiokoncept som bjuder in genreöverskridande artister från Norden att spela in och släppa musik. Andra artister som tidigare släppt låtar genom Spotifys Studio Oyster är bland annat girl in red, Becky and the Birds, SASSY 009 och Augustine. Nu har JÁNA tillsammans med producenten Isac Hördegård gjort ett samarbete i studion som resulterat i låten “Carefree” som återskapar känslan av att känna sig fri efter ett uppbrott.

 

– Det var väldigt avslappnat. Vi drack vin och såg SZAs video till “Hit Different ” som hon hade släppt samma dag om och om igen. Det var som att vi firade hennes släpp, haha. Jag lyssnade på den sista delen (som visade sig vara ett utdrag av “Good Days”) typ hundra gånger, så jag antar att “Carefree” är indirekt sprunget från den inspirationen och glädjen som SZA gav oss den dagen. Det var en otrolig ära och bekräftelse för både mig och Isac att senare få slutföra låten i Spotifys studio, säger JÁNA om skaparprocessen.

 

Låtskrivaren och producenten JÁNA heter egentligen Johanna Andrén och är från Uppsala. Hon nominerades nyligen till en Grammis i kategorin Årets soul/RNB och blev känd genom sitt samarbete med svenska Little Dragon på sin debut-solo-EP “Flowerworks”. EP:n behandlade relationer i allmänhet, femininitet och en livscykel av en av hennes egna tidigare relationer. Även låten “Carefree” har relationer i fokus.

 

– “Carefree” handlar om att känna sig fri efter ett uppbrott. Att känna dig nöjd i sitt eget sällskap och faktiskt tycka om det. Det är den sista låten på EPn och jag ville att den skulle förmedla en känsla av hopp och en futuristisk, ändlös vision som avslutning för “Works”, säger JÁNA i ett pressmeddelande.

 

JÁNAs nya EP “Works” släpps alltså den 4 juni och innehåller sju spår och samarbeten med medlemmar från Little Dragon såväl som basisten Ben Reed (känd från sitt arbete med Frank Oceans album “Blonde” och “Endless”).

 

Lyssna på “Carefree” nedan.

 

 

 

 

Foto: Pontus Hammarström

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL