Skapat tillsammans med Oskar Linnros och Mapei.

Efter att ha imponerat på kort tid och bland annat Grammis-nominerats under 2021 är det nu dags för Daniela Rathana att albumdebutera. Lagom tills att restriktionerna lättar i Sverige släpper hon nu ”Rathana Club” – ett album som “släpper på alla hämningar och leder lyssnaren ut på ett hedonistiskt dansgolv”.

– ”Rathana Club” är ett album som representerar mig som jag är nu, den jag har varit och den jag vill bli. Jag är så jävla stolt över det här albumet, säger Daniela Rathana.

Samtliga låtar på albumet kommer med egna kortfilmer, eller videoberättelser, som utspelar sig på Rathana Club. Idé och manus till alla videos kommer från Daniela själv, och kan ses på YouTube nedan.

Albumet, som bland annat innehåller singlarna ”Havanna” och ”Kyss!”, är producerat av Charlie Bernardo och Oskar Linnros. De frispråkiga och talspråkiga texterna är skrivna av Daniela själv med hjälp av Linnros och Mapei.

Grammis-nomineringarna för videon till “Ansikte” samt som Årets nykomling följdes i början av 2021 upp med låten “Testamente”, som gästades av just Oskar Linnros. Tillsammans gjorde de ett hyllat framträdande på P3 Guld och direkt efter landade duetten “E du där?” som återfinns på Molly Sandéns album. För att följa upp succén tolkade hon dessutom Veronica Maggios klassiker “Satan i gatan”. I somras gästade Rathana både “TILDE” och “Allsång På Skansen” och den 8 oktober tar hon med sig ”Rathana Club” för ett liveframträdande på Popaganda i Stockholm.

I höst debuterar Daniela också som skådespelerska i Discovery+-serien ”Dumpad”.

Lyssna på ”Rathana Club” nedan, som släpps via Oskar Linnros musikbolag DUNDRA i samarbete med Universal Music Sweden.

Foto: Mika Aberra