Mollgan-Fulsnygg-S
Göteborgsrapparen Mollgan aktuell med nytt mixtape


Gästas av bland andra Ture Butler, Henry Bowers och Fröken B.

 

 

Rapparen Mollgan har länge varit känd för att ta ställning och säga vad han tycker. Med låtar som ”Alla som inte tankar” och ”ACTA PÅ DIG” stod han upp för ett fritt internet och spreds bland annat via Pirate Bays förstasida. Med låten ”NON STOP” släppte han Sveriges första hiphopvideo med ett homotema som ett svar på ett homofobiskt hiphopklimat.

 

Just nu turnerar Mollgan tillsammans med Willy Wong på saxofon och keyboard, Ms Dumbuya (vokalist) och MixMasterMange (dj) där de spelar på en rad evenemang, klubbar och demonstrationer och dessutom uppträtt på slottet inför kungen. Idag släpper de dessutom mixtapet ”FULSNYGG” och håller releasefest och konsert på Nefertiti samma kväll.

 

Mixtapet innehåller både äldre osläppta låtar och nya – bland annat “Fläckfri” som Mollgan uppträdde med inför kungen och de kungliga akademierna samt “XXL” – en låt som gästas av sju unga rappare och poeter från olika stadsdelar av Göteborg som rappar på svenska, turkiska och persiska. Han gästas även av rappare som Henry Bowers och Fröken B.

 

Lyssna nedan och se även videon till “När det brinner”.

 

 

 

 

 

 

Foto: John Nyström

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL