Imorgon lördag har den svensk/kongolesiska rapparen Fungz från Hässelby videorelease för sin nya dubbelsingel “PAMBA / KRAZY” – men redan idag släpps låtarna som vanligt. Släppet följer upp releaserna “YOU” och “ONE TIME”, med Abidaz och Alex Ceesay, från tidigare i år. Om låtarna:

PAMBA: “Om du tänker ”hit” när du hör denna låt, tänker du helt rätt! PAMBA handlar om det ögonblicket när du träffar den personen som får dig att vilja ge allt du äger och har. Det är just det PAMBA betyder: Att ”helt och hållet” hänge sig till en annan människa. Blanda det med en fängslande melodi som verkligen får dig att vilja dansa, ja då har får du en FUNGZ-låt!”

KRAZY: “Om denna singel säger Fungz att han ville trotsa den numera traditionella sättet att se på ”orten” och göra något som skiljer sig ifrån dom låtar som hör till samma gener.”

”Jag ville visa ett nära och ärligt perspektiv på mångas verklighet i förorten som i många fall är just helt crazy. Men också uppmana till att alltid vara stark med fokus och vilja på att göra rätt val trots att det ibland är enklare att välja fel väg!”, avslutar Fungz.

Sedan Joel Fungz blev Fungz har han verkligen hittat sin musikaliska identitet. Nu följer han upp lysande singlar som “02:00”, “Spotlight” och “NIA” med ny, melodisk musik med afrikanska inslag. Men vare sig Hässelby-artisten gör låtar som “Pamba”, eller mer seriösa “Krazy”, lyckas han nästan alltid göra det medryckande med sin naturliga fallenhet för rytmer. Så är också fallet här.

/Malkolm Landréus

65ba07add7a32f7b0a037f23