Fritjof-Din-Rumpa-S
Fritjof solodebuterar med dancehall på svenska – lyssna på “Din rumpa”


 

 

Fritjof har tidigare utgjort ena halvan av duon Fritjof & Pikanen som med sin pigga mix av reggae och elektro släppte debutalbumet “Danvikstullsbron” 2012. Nu släpper Fritjof sitt första material som soloartist. Inspirationen är hämtad från Jamaicas och Storbritanniens dansgolv, med tunga riddims och personliga texter på svenska.

 

“Mitt musikintresse har alltid återvänt till jamaicansk musik i olika genrer, från 70-talets roots reggae, via dub och nu på senare år den ständigt föränderliga dancehallscenen. Det finns något lekfullt och frigörande i mycket av dancehallen, och det tilltalar mig. Att våga uttrycka sig enkelt, lättsamt och humoristiskt är en stor utmaning och det har jag velat översätta till mitt eget språk och sammanhang. ”Din rumpa” är nästan ett skolexempel på detta. Låten handlar om den fantastiska känslan att vara nyförälskad och fullkomligt betuttad i en annan människa. Det tror jag att många kan relatera till”, berättar Fritjof i ett pressmeddelande.

 

Dante Kinnunen och Kalle Perlskog har producerat det nya materialet och första singeln ”Din rumpa” släpps idag. I samband med låten har Fritjof även satt ihop en spellista med sina bästa booty tunes som går att lyssna på nedan.

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL